Vinuri Santa Sofia

Lugana DOC 2019 Santa Sofia

Vin alb sec 13% Veneto 750ml
53,15 Lei
Disponibilitate: Stoc suficient
Santa Sofia
Veneto
Trebbiano di Lugana

Premi annata 2017
Vinetia 2019: 3 PUNTI
Wine enthusiast 2019: 86 PUNTI

Producator : Santa Sofia
Denumire vin : Lugana DOC
Anul productiei : 2019
Regiune / Zona productie : Veneto
Tip vin : sec
Soi strugure : Trebbiano di Lugana
Culoare : galben pai, de intensitate relativă și reflexe verzui strălucitoare
Senzatii olfactive : Buchet floral urmat de note de migdale si minerale.Gust echilibrat si bland, lung si delicat cu arome de citrice si migdale pe final.
Savoare : Băutura - perfect armonioasă - conferă un conținut alcoolic bun și tensiune acidă politicoasă; progresia se referă la senzațiile „pietroase” deja surprinse pe nas, finisajul este foarte curat, lung, sărat, citric și ușor migdalat.
Asocieri culinare / Recomandari gastronomice : O sticla de Lugana tanara, se potrivește atât cu preparate din pește de lac, cât și cu pește de mare : hamsii prăjite, biban de mare și creveți fierți; Lugana mai matură însoțește produse din pește mai grase și preparate mai complexe : anghilă la grătar, tench la cuptor, piperată cu midii, homari la grătar. La maturitate, poate completa cu succes carnea albă, cum ar fi iepurele copt.
Temperatura optima de servire : 8-10°C
Concentratia alcoolica : 13%
Volum : 750ml
Tara : Italia

FISA TEHNICA (IT)


Lugana DOC produs de crama Santa Sofia din Italia, regiunea Veneto, este un vin alb sec.
Culoarea deosebita a acestui vin, galben pai, de intensitate relativă și reflexe verzui strălucitoare, fura privirile imediat ce este turnat in pahar. Abia dupa ce il privesti cu atentie, poti trece la pasul urmator, sa te bucuri de senzatiile olfactive pe care ti le ofera: buchet floral urmat de note de migdale si minerale.gust echilibrat si bland, lung si delicat cu arome de citrice si migdale pe final..
Cum te simti acum? Asa-i ca ti-ai dori sa il si gusti? Inainte de acest pas, incearca sa iti imaginezi savoarea lui: băutura - perfect armonioasă - conferă un conținut alcoolic bun și tensiune acidă politicoasă; progresia se referă la senzațiile „pietroase” deja surprinse pe nas, finisajul este foarte curat, lung, sărat, citric și ușor migdalat.. Gata, esti pregatit sa savurezi acest vin deosebit cu o vechime de 1 ani.
Un alt aspect important la care trebuie sa te gandesti, este masa pe care urmeaza sa o servesti. Daca aceasta include cel putin unul dintre urmatoarele, atunci acest vin alb sec este alegerea potrivita: o sticla de lugana tanara, se potrivește atât cu preparate din pește de lac, cât și cu pește de mare: hamsii prăjite, biban de mare și creveți fierți; lugana mai matură însoțește produse din pește mai grase și preparate mai complexe: anghilă la grătar, tench la cuptor, piperată cu midii, homari la grătar. la maturitate, poate completa cu succes carnea albă, cum ar fi iepurele copt.. Nu iti mai ramane altceva de facut decat sa il comanzi, iar noi ti-l vom livra repede. Pe urma, te invitam sa ii creezi conditiile necesare pentru ca atunci cand il vei servi sa fie la temperatura optima: 8-10°C. Bucura-te de acest vin sec din categoria vinuri Italia si revino sa ne spui parerea ta.

EnotecaOnline, vinuri de calitate mereu la dispozitia ta.

Santa Sofia
Veneto
Trebbiano di Lugana