Amarone della Valpolicella classico DOCG 2015

Vin rosu sec 15% Valpolicella Santa Sofia 750ml
Disponibilitate: Stoc suficient
189,91 Lei

Producator : Santa Sofia
Denumire vin : Amarone della Valpolicella classico
Anul productiei : 2015
Regiune / Zona productie : Valpolicella
Tip vin : sec
Soi strugure : Corvina si Corvinone (70%), Rondinella (30%)
Culoare : Rosie-rubinie, intensa
Senzatii olfactive : Buchet puternic, dar rafinat, armonios, elegant
Savoare : Catifelata, tonica
Asocieri culinare / Recomandari gastronomice : Carne de vita, curcan, branzeturi maturate
Temperatura optima de servire : 16-18°C
Concentratia alcoolica : 15%
Volum : 750ml
Tara : Italia


Amarone della Valpolicella classico produs de crama Santa Sofia din Italia, regiunea Valpolicella, este un vin rosu sec.
Culoarea deosebita a acestui vin, rosu rubin, intens, fura privirile imediat ce este turnat in pahar. Abia dupa ce il privesti cu atentie, poti trece la pasul urmator, sa te bucuri de senzatiile olfactive pe care ti le ofera: buchet puternic, dar rafinat, armonios, elegant.
Cum te simti acum? Asa-i ca ti-ai dori sa il si gusti? Inainte de acest pas, incearca sa iti imaginezi savoarea lui: catifelata, tonica. Gata, esti pregatit sa savurezi acest vin deosebit cu o vechime de 5 ani.
Un alt aspect important la care trebuie sa te gandesti, este masa pe care urmeaza sa o servesti. Daca aceasta include cel putin unul dintre urmatoarele, atunci acest vin rosu sec este alegerea potrivita: carne de vita, curcan, branzeturi maturate. Nu iti mai ramane altceva de facut decat sa il comanzi, iar noi ti-l vom livra repede. Pe urma, te invitam sa ii creezi conditiile necesare pentru ca atunci cand il vei servi sa fie la temperatura optima: 16-18°C. Bucura-te de acest vin sec din categoria vinuri Italia si revino sa ne spui parerea ta.

EnotecaOnline, vinuri de calitate mereu la dispozitia ta.

AMARONE DELLA VALPOLICELLA CLASSICO

Denumire de Origine Controlata si Garantata

Amarone della Valpolicella, astazi unul dintre cele mai importante vinuri rosii italiene, provine din evolutia Recioto, unul dintre cele mai vechi vinuri din istoria de vinificatie. Odata cu schimbarea anotimpurilor si dupa o prelungire naturala a fermentatiei strugurii au dat treptat viata la un tip de vin mult mai uscat decat originalul, mai degraba "amar" decat dulce, care foarte curand a devenit popular si din ce in ce mai apreciat.

Primul vin Amarone de la Santa Sofia a aparut in 1964 (Giancarlo Begnoni).
Amarone, fiind un vin din struguri uscati, deci concentrat,  este un nectar de viață foarte lungă. Adus dupa cativa ani în sticla, este un vin pentru feluri de mancare importante, cum ar fi iepure, curcan prăjit cu trufe, tocanite si carne de vita inabusita in vin rosu, risotto cu Amarone. Baut in cea mai matura faza, trebuie sa fie combinat cu brânzeturi foarte îmbatranite, chiar si condimentate.

Produse asemănătoare