Annata 2012 Premi
International wine challenge 2018: MEDAGLIA D'ARGENTO
Gilbert & Gaillard 2017: 91 PUNTI
Mundus vini: ARGENTO
James Suckling 2017: 92 PUNTI
Bibenda 2018: ARGENTO
Sommelier wine awards 2018: ORO
Gilbert & Gaillard 2018: 95 PUNTI
Winehunter award 2018: 88-89,99/100
Vinibuoni d'Italia 2019: 4 STELLE
Weinwelt 2/2018: 89 PUNTI
Wine enthusiast: 92 PUNTI
Vinetia 2019: 3 STELLE
Gambero rosso 2019: 2 BICCHIERI
I vini di Veronelli: 2 PUNTI
Producator : Santa Sofia
Denumire vin : Amarone della Valpolicella classico
Anul productiei : 2015
Regiune : Valpolicella
Tip vin : sec
Soi strugure : Corvina si Corvinone (70%), Rondinella (30%)
Culoare : Rosie-rubinie, intensa
Note olfactive : Buchet puternic, dar rafinat, armonios, elegant
Note de degustare : Catifelata, tonica
Asocieri culinare : Carne de vita, curcan, branzeturi maturate
Temperatura optima de servire : 16-18°C
Concentratia alcoolica : 15%
Volum : 750ml
Tara : Italia
Denumire de Origine Controlata si Garantata
Amarone della Valpolicella, astazi unul dintre cele mai importante vinuri rosii italiene, provine din evolutia Recioto, unul dintre cele mai vechi vinuri din istoria de vinificatie. Odata cu schimbarea anotimpurilor si dupa o prelungire naturala a fermentatiei strugurii au dat treptat viata la un tip de vin mult mai uscat decat originalul, mai degraba "amar" decat dulce, care foarte curand a devenit popular si din ce in ce mai apreciat.
Primul vin Amarone de la Santa Sofia a aparut in 1964 (Giancarlo Begnoni).
Amarone, fiind un vin din struguri uscati, deci concentrat, este un nectar de viață foarte lungă. Adus dupa cativa ani în sticla, este un vin pentru feluri de mancare importante, cum ar fi iepure, curcan prăjit cu trufe, tocanite si carne de vita inabusita in vin rosu, risotto cu Amarone. Baut in cea mai matura faza, trebuie sa fie combinat cu brânzeturi foarte îmbatranite, chiar si condimentate.