Premii
Decanter World Wine Awards 2017: 90 PUNTI
Vinibuoni D'Italia 2017: CORONA
Japan Wine Challenge 2016: ARGENTO
Doctor Wine: 93 PUNTI
James Suckling: 93 PUNTI
Luca Maroni: 91 PUNTI
New York Wine And Spirits Competition 2017: ORO
I Vini Di Veronelli 2017: 90 PUNTI
Bibenda 2017: 5 GRAPPOLI
Wine Surf 2016: 3,5 PUNTI
Wine Enthusiast: 92 PUNTI
Producator : Santa Sofia
Denumire vin : Gioe Amarone della Valpolicella classico DOCG
Anul productiei : 2011
Regiune : Valpolicella
Tip vin : sec
Soi strugure : Corvina si Corvinone (80%), Rondinella (20%)
Culoare : Rosie-rubinie, intensa
Note olfactive : Buchet puternic, dar rafinat, armonios, elegant
Note de degustare : Catifelata, tonica
Asocieri culinare : Carne de vita, curcan, branzeturi maturate
Temperatura optima de servire : 16-18°C
Concentratia alcoolica : 15%
Volum : 750ml
Tara : Italia
Gioe Amarone della Valpolicella produs de crama Santa Sofia din Italia, regiunea Valpolicella, este un vin rosu sec.
Culoarea deosebita a acestui vin, rosu rubin, intens, fura privirile imediat ce este turnat in pahar. Abia dupa ce il privesti cu atentie, poti trece la pasul urmator, sa te bucuri de notele olfactive pe care ti le ofera: buchet puternic, dar rafinat, armonios, elegant.
Cum te simti acum? Asa-i ca ti-ai dori sa il si gusti? Inainte de acest pas, incearca sa iti imaginezi savoarea lui: catifelata, tonica. Gata, esti pregatit sa savurezi acest vin deosebit cu o vechime de 9 ani.
Un alt aspect important la care trebuie sa te gandesti, este masa pe care urmeaza sa o servesti. Daca aceasta include cel putin unul dintre urmatoarele, atunci acest vin rosu sec este alegerea potrivita: carne de vita, curcan, branzeturi maturate. Nu iti mai ramane altceva de facut decat sa il comanzi, iar noi ti-l vom livra repede. Pe urma, te invitam sa ii creezi conditiile necesare pentru ca atunci cand il vei servi sa fie la temperatura optima: 16-18°C. Bucura-te de acest vin sec din categoria vinuri Italia si revino sa ne spui parerea ta.
EnotecaOnline, vinuri de calitate mereu la dispozitia ta.
GIOE AMARONE DELLA VALPOLICELLA CLASSICO
Denumire de Origine Controlata si Garantata
Denumirea "Gioè" indica partea superioara a Muntelui Gradella, de unde provin struguri cu caracteristici exceptionale, datorită calitatii solului si expunerii continue la soare.
Este un vin roșu rubin impenetrabil cu reflexii de granat, are un miros larg, complex, rafinat, care se refera la o gama olfactiva intriganta, moale, senzuala, cu arome de compot de cireș negru, cireșe macerate în alcool, prune și smochine uscate.;caldura alcoolica generoasa este bine echilibrata de o aciditate vie, care are gust de zmeura crocanta.