Vin rosu Pinot Nero Trentino DOC 2016

Vin rosu sec 13% Trentino Cantina Rotaliana 750ml
Disponibilitate: Stoc suficient
53,71 Lei

Producator : Cantina Rotaliana
Denumire vin : Pinot Nero Trentino DOC
Anul productiei : 2016
Regiune / Zona productie : Trentino
Tip vin : sec
Soi strugure : 100% pinot nero
Culoare : Rosu rubiniu aprins
Senzatii olfactive : Cirese negre si note aromatice de condimente, nota usoara de piper si fum
Savoare : proaspat si aromat,elegant, nota finala lunga si persistenta
Asocieri culinare / Recomandari gastronomice : fripturi condimentate, carnati afumati si bucate reci, mancaruri indiene si chinezesti
Temperatura optima de servire : 16-18°C
Concentratia alcoolica : 13%
Volum : 750ml
Tara : Italia


Pinot Nero Trentino DOC produs de crama Cantina Rotaliana din Italia, regiunea Trentino, este un vin rosu sec.
Culoarea deosebita a acestui vin, rosu rubiniu aprins, fura privirile imediat ce este turnat in pahar. Abia dupa ce il privesti cu atentie, poti trece la pasul urmator, sa te bucuri de senzatiile olfactive pe care ti le ofera: cirese negre si note aromatice de condimente, nota usoara de piper si fum.
Cum te simti acum? Asa-i ca ti-ai dori sa il si gusti? Inainte de acest pas, incearca sa iti imaginezi savoarea lui: proaspat si aromat,elegant, nota finala lunga si persistenta. Gata, esti pregatit sa savurezi acest vin deosebit cu o vechime de 4 ani.
Un alt aspect important la care trebuie sa te gandesti, este masa pe care urmeaza sa o servesti. Daca aceasta include cel putin unul dintre urmatoarele, atunci acest vin rosu sec este alegerea potrivita: fripturi condimentate, carnati afumati si bucate reci, mancaruri indiene si chinezesti. Nu iti mai ramane altceva de facut decat sa il comanzi, iar noi ti-l vom livra repede. Pe urma, te invitam sa ii creezi conditiile necesare pentru ca atunci cand il vei servi sa fie la temperatura optima: 16-18°C. Bucura-te de acest vin sec din categoria vinuri Italia si revino sa ne spui parerea ta.

EnotecaOnline, vinuri de calitate mereu la dispozitia ta.

O provocare pentru vinificator, deoarece este greu de cultivat și chiar mai greu de transformat într-un vin bun. Echilibrează aciditatea strălucitoare cu taninii de uscare și textura netedă, devenind un vin alimentar versatil, excelent cu carne și cârnați prăjiți.
Strugurii se culeg manual de la sfârșitul lunii septembrie. Fermentarea se face în cuve de stejar, cu pompare manuală. Macerarea este scurtă, timp de trei sau patru zile iar maturizarea ulterioară se face în butoaie mici de lemn timp de câteva luni

Produse asemănătoare