Vin spumant Franciacorta extra brut 2016

Disponibilitate: Stoc suficient
72,65 Lei

FRANCIACORTA EXTRA BRUT

Denumire de Origine Controlată Garantată

LOMBARDIA

 

Recolta are loc cu selectarea în vie a celor mai buni struguri care se culeg manual în cutii de maximum 18 kg. Vinificarea se face în presă pneumatică cu presare moale a strugurilor întregi și separarea fracțiunilor. După separarea statică și fizică de impuritățile mustului la temperaturi scăzute, inocularea drojdiilor selectate are loc pentru fermentare în rezervoare din oțel inoxidabil la o temperatură controlată. Odată ce s-a adăugat „siropul de tiraj”, acesta este îmbuteliat, acoperit și așezat într-un teanc pentru a doua fermentație. Urmează rafinarea sticlei pentru cel puțin 24 de luni.

 

Producator : Le Marchesine
Denumire vin : Franciacorta extra brut
Anul productiei : 2016
Regiune / Zona productie : Lombardia
Tip vin : sec, metoda clasică
Soi strugure : Chardonnay, Pinot Noir, Pinot Blanc
Culoare : luminoasă, galben pai strălucitor
Senzatii olfactive : amintește de aromele de coajă de citrice, fructe cu pulpă dulce, prune, agriș, apoi trece la note mai vegetale, frunza de viță de vie, floarea de soc și uleiuri esențiale de bergamotă, mărar și fenicul sălbatic.
Savoare : excelentă, foarte directă, curată, răcoritoare, plăcut uscată; componenta acidă salină apare semnificativ, conferind suculență
Asocieri culinare / Recomandari gastronomice : sushi, sashimi, preparate picante și aromate, chiar și pește crud marinat cu ierburi.
Temperatura optima de servire : 6-9°C
Concentratia alcoolica : 12.5%
Volum : 750ml
Tara : Italia

Produse asemănătoare