Franciacorta extra brut produs de crama Le Marchesine din Italia, regiunea Lombardia, este un vin spumant sec, metoda clasică.
Culoarea deosebita a acestui vin, galben pai stralucitor, fura privirile imediat ce este turnat in pahar. Abia dupa ce il privesti cu atentie, poti trece la pasul urmator, sa te bucuri de notele olfactive pe care ti le ofera: amintește de aromele de coajă de citrice, fructe cu pulpă dulce, prune, agrișe, apoi trece la note mai vegetale, frunza de viță de vie, floare de soc și uleiuri esențiale de bergamotă, mărar și fenicul sălbatic..
Cum te simti acum? Asa-i ca ti-ai dori sa il si gusti? Inainte de acest pas, incearca sa iti imaginezi savoarea lui: excelentă, răcoritoare, plăcut uscată; componenta acidă salină apare semnificativ, conferind suculenta. Gata, esti pregatit sa savurezi acest vin deosebit cu o vechime de 4 ani.
Un alt aspect important la care trebuie sa te gandesti, este masa pe care urmeaza sa o servesti. Daca aceasta include cel putin unul dintre urmatoarele, atunci acest vin spumant sec, metoda clasică este alegerea potrivita: sushi, sashimi, preparate picante și aromate, chiar și pește crud marinat cu ierburi.. Nu iti mai ramane altceva de facut decat sa il comanzi, iar noi ti-l vom livra repede. Pe urma, te invitam sa ii creezi conditiile necesare pentru ca atunci cand il vei servi sa fie la temperatura optima: 6-9°C. Bucura-te de acest vin sec, metoda clasică din categoria vinuri Italia si revino sa ne spui parerea ta.
EnotecaOnline, vinuri de calitate mereu la dispozitia ta.
FRANCIACORTA EXTRA BRUT
Denumire de Origine Controlată Garantată
LOMBARDIA
Recolta are loc cu selectarea în vie a celor mai buni struguri care se culeg manual în cutii de maximum 18 kg. Vinificarea se face în presă pneumatică cu presare moale a strugurilor întregi și separarea fracțiunilor. După separarea statică și fizică de impuritățile mustului la temperaturi scăzute, inocularea drojdiilor selectate are loc pentru fermentare în rezervoare din oțel inoxidabil la o temperatură controlată. Odată ce s-a adăugat „siropul de tiraj”, acesta este îmbuteliat, acoperit și așezat într-un teanc pentru a doua fermentație. Urmează rafinarea sticlei pentru cel puțin 24 de luni.