Franciacorta rose Millesimato brut produs de crama Le Marchesine din Italia, regiunea Lombardia, este un vin spumant sec.
Culoarea deosebita a acestui vin, clasica, variind de la coral la somon deschis, fura privirile imediat ce este turnat in pahar. Abia dupa ce il privesti cu atentie, poti trece la pasul urmator, sa te bucuri de notele olfactive pe care ti le ofera: strugurii roșii exprimă clar prunul, cireșul, fructele negre sălbatice, cum ar fi afinul și dudul; se închide cu caractere mai proaspete și de citrice.
Cum te simti acum? Asa-i ca ti-ai dori sa il si gusti? Inainte de acest pas, incearca sa iti imaginezi savoarea lui: gustul este echilibrat, nuanța uscată este delicată, aciditatea și aroma sunt bine echilibrate printr-un conținut alcoolic învăluitor, în final sunt evidentiate fructele roșii și fructele de pădure mici, cu un picant bun și o notă de lemn dulce.. Gata, esti pregatit sa savurezi acest vin deosebit cu o vechime de 4 ani.
Un alt aspect important la care trebuie sa te gandesti, este masa pe care urmeaza sa o servesti. Daca aceasta include cel putin unul dintre urmatoarele, atunci acest vin spumant sec este alegerea potrivita: grătar, carpaccio, carne de vită friptă. Nu iti mai ramane altceva de facut decat sa il comanzi, iar noi ti-l vom livra repede. Pe urma, te invitam sa ii creezi conditiile necesare pentru ca atunci cand il vei servi sa fie la temperatura optima: 6-8°C. Bucura-te de acest vin sec din categoria vinuri Italia si revino sa ne spui parerea ta.
EnotecaOnline, vinuri de calitate mereu la dispozitia ta.
FRANCIACORTA BRUT ROSE MILLESIMATO
Denumire de Origine Controlată Garantată
LOMBARDIA
Franciacorta DOCG millesimato rosé are o culoare delicată roz, atunci când este turnat în pahar, eliberează o spumă albă, în timp ce perlajul este delicat, dar persistent pentru o lungă perioadă de timp. Aromele emanate sunt caracteristice, trandafirul sălbatic și fructele roșii se remarcă mai ales.
Recolta are loc cu selectarea în vie a celor mai buni struguri care se culeg manual în cutii de maximum 18 kg. Vinificarea se face în presă pneumatică cu presare moale a strugurilor întregi și separarea fracțiunilor. Mustul Pinot Noir suferă o ușoară macerare de aproximativ 6 ore, înainte de a fi amestecat cu Chardonnay. După separarea statică și fizică de impuritățile mustului la temperaturi scăzute, inocularea drojdiilor selectate are loc pentru fermentare în rezervoare din oțel inoxidabil la o temperatură controlată. Odată ce s-a adăugat „siropul de tiraj”, acesta este îmbuteliat, acoperit și așezat într-un teanc pentru a doua fermentație. Urmează rafinarea sticlei pentru cel puțin 36 de luni.