Prosecco Isabella Rive di Collalto Brut DOCG Millesimato

Vin spumant sec, 12 %, Martinotti-Charmat, 750ml

Trebuie să fiţi autentificat pentru a evalua acest produs. (0 evaluări)
Preţ:
110 Lei
Disponibilitate: Stoc limitat
Click pentru mai multe detalii
Collalto
Click pentru mai multe detalii
Glera
Tip vin: brut
Tara: Italia
Producator: Collalto
Zona: Valdobbiadene
Soi strugure: Glera
Concentratia alcoolica: 12%
Anul productiei: 2019
Volum: 750 ml
Prosecco Isabella Rive di Collalto Brut DOCG Millesimato
6-8°C
5,8 g / l
galben pai
5 g / l
între 3 și 6 luni
Nasul, foarte captivant, se distinge prin eleganță și finețe, bine definit și precis. Evidențiază arome florale, fructate, proaspete, cu note care duc înapoi la senzații minerale; prezintă indicii parfumate de drojdie, dar bine amestecate, nu dominante, având în vedere și îmbătrânirea îndelungată.
Pe cerul gurii, efervescența bogată, fină și cremoasă, cu un nivel neașteptat de moliciune, amiabilitate și echilibru gust-olfactiv sunt incontestabile.
Ideal pentru întreaga masă, în special cu preparate din pește, alimente prăjite și preparate clasice din Veneto, cum ar fi nervetti (tendoane de vițel presate cu ceapă), creiere de vițel prăjite și saoli bigoli.

„Le Rive” este numele care desemnează cele mai abrupte pante ale dealurilor Conegliano-Valdobbiadene. Strugurii pentru Rive Prosecco sunt minuțioși selectați din podgoriile plantate pe dealul Collalto, care se află la nord de Castelul San Salvatore. Rive di Collalto ISABELLA: un tribut adus prințesei Isabella și familiei care a reușit, de-a lungul a o mie de ani, să păstreze aceste dealuri în frumusețea lor naturală.
Podgoria, cu o suprafață de peste un hectar pe coroana dealului, este plantată în soluri de origine morainică înconjurată de o padure minunata care o protejează.

Din punct de vedere vizual culoarea are o nuanță galbenă pai, palidă rafinată, aspectul este foarte plin de viață, luminos, aristocratic aș spune: bulele sunt foarte fine și persistente

 

Trebuie să fiţi autentificat pentru a putea adaugă comentarii.
Click pentru mai multe detalii
Collalto
Click pentru mai multe detalii
Glera
Regiune ideala pentru struguri aromati

Vinuri din acelasi soi de struguri

Promotie Prosecco