Prosecco Ottaviano Collalto Brut Nature DOCG

Vin spumant Brut Nature "pe drojdie", 12 %, , 750ml

Trebuie să fiţi autentificat pentru a evalua acest produs. (0 evaluări)
Preţ:
94 Lei
Disponibilitate: Stoc limitat
Click pentru mai multe detalii
Collalto
Click pentru mai multe detalii
Valdobbiadene
Click pentru mai multe detalii
Glera, Verdiso și Bianchetta
Tip vin: Brut Nature "pe drojdie"
Tara: Italia
Producator: Collalto
Regiune: Valdobbiadene
Soi strugure: Glera, Verdiso și Bianchetta
Concentratia alcoolica: 12%
Anul productiei: 2020
Volum: 750 ml
Prosecco Ottaviano Collalto Brut Nature DOCG
8-10 ° C
5 g / l
galben strălucitor
0 g / l
Aromele tipice florale și fructate ale soiului, aici definite elegant și intense, sunt flancate de mirosuri captivante parfumate de patiserie uscată, chiar mai evidente prin punerea drojdiilor de refermentare în suspensie. Note de plante aromatice și „minerale” completează complexitatea olfactivă primitoare.
La gust, este răcoritor și învăluitor, cu caracter. Bulele, subțiri și plăcut ispititoare, îl fac plin de viață.
Se potrivește cu toate preparatele din pește, inclusiv crustacee, risotto cu legume și ciuperci, aperitive cu brânzeturi și mezeluri.

Ottaviano” s-a născut din ideea de a propune din nou, într-o cheie modernă, tradiția familiei Collalto. Prosecco „pe drojdie” reprezintă originile prosecco-ului sclipitor actual, o viziune pe care puțini oameni luminați au avut-o la sfârșitul secolului al XIX-lea și pe care producatorii au vrut să o dedice contelui Ottaviano I, „contele fermierilor’’.

Culoarea galben strălucitor apare caracterizată prin bule vii, fine, care dau viață unei spume persistente și intruzive. Aromele tipice florale și fructate ale soiului, aici definite elegant și intense, sunt flancate de mirosuri captivante parfumate de patiserie uscată, chiar mai evidente prin punerea drojdiilor de refermentare în suspensie. Note de plante aromatice și „minerale” completează complexitatea olfactivă primitoare. La gust, este răcoritor și învăluitor, cu caracter. Bulele, subțiri și plăcut ispititoare, îl fac plin de viață. 

Se recomandă să se servească la o temperatură de 8-10 ° C decantat corespunzător pentru a da omogenitate produsului.

Prezența unei glazuri în vin este caracteristica tipică a acestei refermentări în sticlă.

Rasuciți sticla înainte de utilizare.

Trebuie să fiţi autentificat pentru a putea adaugă comentarii.
Click pentru mai multe detalii
Collalto
Click pentru mai multe detalii
Valdobbiadene
Click pentru mai multe detalii
Glera, Verdiso și Bianchetta
Promotie Prosecco